• Deutsch (DE)
  • Magyar (HU)
  • English (United Kingdom)
Startseite Iskoláknak

Kedves Pedagógus Kollégák!

A Dél-Alföldön, Szegedtől 12 km-re található kisvárosban, Sándorfalván 2010-ben került felújításra Európai Uniós támogatás segítségével a Pallavicini Kastély, valamint a Budai Sándor Emlékház és Tájház. A két, egymástól 5 perc sétára található épület megtekinthető múzeumpedagógiai előadással egybekötött tárlatvezetés vagy egy egész napos program keretében, de egy szegedi vagy ópusztaszeri kirándulásba is tökéletesen beleilleszthető.

A múzeumlátogatás amellett, hogy hangulatában, látványában is maradandó élményt jelent, az oktatási-nevelési munka szerves részét is képezi.

Célunk, hogy mindez élményszerű, interaktív módon, a pedagógus és a múzeumpedagógus együttműködésén alapulva valósuljon meg és a diákok legszélesebb köre számára hasznosuljon, ezért tárlatvezetéssel egybekötött játékos múzeumpedagógiai foglalkozásokat kínálunk az állandó- és időszaki kiállításainkhoz kapcsolódóan. Ezek jellegét, formáját és mélységét a tanulók életkori sajátosságai és történelmi előképzettségéhez mérten alakítjuk ki.

Pallavicini Kastély

A kisváros közepén álló kastélymúzeum meglátogatása már önmagában kellemes kirándulást biztosít vendégeink számára. A hajdani őrgrófi család kastélyának felújításával nemcsak városunk épített emlékeinek megőrzését igyekeztünk minél jobban megvalósítani, de célunk volt, hogy életkép-szerűen berendezett tárlatainkkal felvillantsuk az 1945 előtti vidéki társadalom különböző rétegeinek életviszonyait is.

A tárlatvezetés során betekinthetünk a Sándorfalvát alapító (1879.) Pallavicini Sándor őrgróf családjának életébe, a birtok gazdálkodásába. Az egykoron a Kastélyban élt uradalmi intéző feladatait, szerepét ismertetjük.

Budai Sándor Emlékház és Tájház – Citeramúzeum

Az Emlékházban egy Európában egyedülálló citeratörténeti kiállítás tekinthető meg!

Ebben a házban élt és alkotott a híres népművész, citerakészítő mester és a híres Budai Sándor Citerazenekar egykori alapítója. Az itt megtekinthető kiállításunk nem csak Budai Sándor munkásságát mutatja be, hanem a sándorfalvi paraszti élet mindennapjainak, ünnepeinek eszközkészletének, tárgyi kultúrájának is emléket állít.

Ajánlott csomagjaink:

1.)    Múzeumi látogatás

Pallavicini Kastély - 200 Ft/fő

Budai Sándor Emlékház és Tájház – 200 Ft/fő

Kombinált jegy - 400 Ft/fő, amelyhez ajándékunk:

- 1 szelet sütemény mindenkinek, melyet a Kastély Kávézóban lehet elfogyasztani

- ingyenes tárlatvezetés Időtartam: 2 óra

2.) Múzeumi látogatás kézműves foglalkozással

Időtartam: 2 órás múzeumi tárlatvezetés + 1,5 óra választott foglalkozás

Választható foglalkozások: agyagozás, gyöngyfűzés, nemezelés, játszóház népi ünnepekhez, kenyér és lángos sütés kemencébe

Ára:1.000 Ft/fő

3.) Egész napos program

Időtartam: 7 óra

Ára: 2.000 Ft/fő

A csomag tartalma: múzeum látogatás tárlatvezetéssel, ebéd, 1 választható foglalkozás (lásd a 2. csomagban) és egy ajánlott program

Ajánlott programok: lovas kocsikázás, népművészeti programon való részvétel (táncház és citera bemutató)

A csomag keretében lehetőséget kínálunk a korhű jelmezek, népi ruhadarabok felpróbálására is.

A fenti programok mindegyikén 1 fő kísérő/10 gyermek számára ingyenes részvételt biztosítunk!

 

Információ és bejelentkezés:

                        Sándorfalvi Kulturális Központ

                        Telefon/fax: +36/62/251-291

                        Mobil: +36/20/777-1285

                        Email: Diese E-Mail-Adresse ist gegen Spambots geschützt! JavaScript muss aktiviert werden, damit sie angezeigt werden kann.

 

Sándorfalva, 2011. április 15.

Gajdosné Pataki Zsuzsanna

                                                                                     igazgató

 

 

 

Statisztika

Benutzer : 1362
Beiträge : 42
Weblinks : 2
Seitenaufrufe : 229570